Horse mindset

23 juli 2020

Wat mij opvalt is dat er vandaag de dag nog te veel paarden zijn die stress ervaren van ons mensen. En dat terwijl wij meestal het beste met ons beest voor hebben. Hoe komt dat dan toch? 

Mijn grootste les met paarden

6 juli 2020

Tijdens het opleiden en trainen van mijn paarden in de afgelopen jaren heb ik ondervonden wat de waarde is wanneer je je verwachtingen die je van je paard hebt, durft los te laten. 

Het belang van grondwerk22 juni 2020

We leren allemaal dat je je tenen niet te ver in de beugel mag doen, dat je je benen lang moet houden, dat je schouder/ heup/ hak in één lijn moeten zitten. We leren dat je je handen laag en stil moet houden, we leren een beenhulp te geven. Heel belangrijk allemaal. Dit zijn dingen die je in het zadel doet, tijdens het rijden. Hier wordt vooral in geïnvesteerd. 

Drie belangrijke dingen om te onthouden als je met je paard aan het werk bent

8 juni 2020

Vind je het belangrijk dat de training zowel voor je paard als voor jouw zelf goed verloopt? En wil je zoveel mogelijk vanuit ontspanning en vertrouwen samenwerken? Ik heb drie belangrijke punten op een rijtje gezet die ik zelf dagelijks gebruik bij het trainen van mijn eigen paarden en tijdens mijn coaching. 

Kleintje erbij

18 mei 2020

Half april is dit prachtige veulentje geboren Passion- Pride (Kjento x Sandro Hit). Ieder jaar wordt er bij ons een veulen geboren en het blijft bijzonder mooi om te zien hoe dat kleine beestje zich ontwikkeld en zo snel groeit. Credits voor moeder Unique - Pride die al 6 jaar op rij een gezond veulen op de wereld weet neer te zetten zonder enige complicaties. 

Durf te veranderen!

6 april 2020 

We hebben het allemaal wel eens, dat je je paard even niet begrijpt. Waarom hij bepaald gedrag vertoont wat je niet wilt zien van je paard en waar geen duidelijke aanleiding voor is. Kortom je niet weet waar het vandaan komt.